Despre noi

PROFESORI :


              profesor de canto și pian

                         profesor de canto

OREST PÎSLARIU RANGHILOF

Bas-bariton, absolvent al Academiei de Muzică-București, la clasa maestrului Hero Lupescu, al cursurilor de masterclass cu Toma Popescu, Theodore Coresi, Mariana Nicolesco, Alfredo Mariotti si Virginia Zeani, în prezent prim-solist al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", a cantat în compania unor solisti de prestigiu, precum: Ruxandra Donose, Anooshah Golesorkhi, Iano Tamar, Natalia Ushakova, Julia Novikova, Gustavo Porta, a interpretatat roluri de operă precum Don Pasquale, Zaccaria (Nabucco), Leporello (Don Giovanni), don Alfonso (Cosi fan Tutte), don Bartolo (Bărbierul din Sevilla), Ramfis (Aida), Dulcamara (Elixirul dragostei), Uberto (La serva padrona), de operetă precum Higgins ( My Fair Lady), Zetta (Văduva veselă), Frank (Liliacul), Pimpinelli (Paganini), Jupan (Voievodul țiganilor). A avut colaborări internaționale în Statele Unite, Grecia, Italia, Spania, Germania, Norvegia, India.

profesor de atitudine și mișcare scenică

                                             CRISTINA COTESCU

Regizoarea Cristina Cotescu este de peste treizeci de ani regizor la Opera Naţională Bucureşti, a creat spectacole de operă, alături de cele mai mari nume ale teatrului liric românesc. Absolventă a Conservatorului din Capitală, a devenit asistent de regie şi regizor al Operei. Pe lângă zecile de spectacole, evenimente şi gale la care şi-a adus contribuţia pe prima scenă lirică a ţării, a colaborat şi cu alte importante instituţii muzicale precum Filarmonica "George Enescu"¸ Opera Naţională Română din Iaşi, Teatrul Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, Opera Bergen (Norvegia), Vienna Opera Company. Din 1990 a fost, de asemenea, profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Pentru meritele sale, i-a fost oferită Diploma de Excelenţă pentru promovarea creaţiei muzicale româneşti pentru copii, acordată de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti şi Diploma de Excelenţă pentru promovarea artei interpretative, în cadrul Festivalului Vacanţe muzicale de la Piatra Neamţ. A efectuat turnee cu spectacolele sale în Grecia, Rusia, Bulgaria, Austria, Germania, Spania, Olanda, Thailanda, Italia, Elveţia, Anglia, Belgia.


                                                                                               TONI ZIDARU

A absolvit Academia de Muzică din București, Facultatea de Interpretare - secția Canto. Din anul 2000 este solist al Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian". Repertoriul său include spectacole ca "Floarea din Hawaii" (Locotenentul Stone), "Liliacul" (Gabriel von Eisenstein), "Silvia" (Edwin), "Hello, Dolly!" (Barnaby), "Fântâna Blanduziei" (Galus), "Lăsați-mă să cânt!" (Schumaher), "Povestirile lui Hoffmann" (Florestan), "Văduva veselă" (St. Brioche), "Vânzătorul de păsări" (Stanislas).